«Η μεγάλη πρόσκληση, ήταν πάντοτε -και παραμένει- να δημιουργηθούν νέες φόρμες και χρήσεις με τον αρχαίο, πολλαπλά δοκιμασμένο και γι’ αυτό αλάνθαστο τρόπο.
Με τεχνοτροπίες που ελάχιστα έχουν αλλάξει (αν έχουν αλλάξει) από την εποχή της αρχαιότητας και με τα παρακείμενα λατομεία να δίνουν ακόμα το ίδιο μάρμαρο, δικαιούμεθα να συμπεράνουμε ότι στον Πύργο της Τήνου η αρχαία παράδοση της μαρμαρογλυπτικής, συνεχίζεται απρόσκοπτα μέσα στους αιώνες.»

Ο Πέτρος Μαρμαρινός γεννήθηκε στον Πύργο της Τήνου το 1970. Ακολουθώντας την καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειάς του, μετά το λύκειο φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του τόπου του, που είναι γενέτειρα μεγάλων καλλιτεχνών με μοναδικά δείγματα τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Πύργος είναι η πατρίδα της μαρμαροτεχνίας, μιας τέχνης που έχει επισήμως αναγνωρισθεί και ενταχθεί στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Από το 1995 έως και σήμερα, ο Πέτρος Μαρμαρινός έχει το δικό του εργαστήριο και εκθετήριο, είναι ενεργό μέλος της ιστορικής κοινότητας του Πύργου και είναι συνεχιστής της παράδοσης της μαρμαρογλυπτικής τέχνης.
Δημιουργεί έργα ποικίλων διαστάσεων καθώς και έργα ύστερα από παραγγελίες ιδιωτών για τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Χαρακτηριστικά είναι τα ολόγλυφα λευκά περιστέρια του σε μάρμαρο και τα μαρμαρόγλυπτα «χάρτινα καραβάκια» του. Ιδιαίτερα είναι και τα χρηστικά αντικείμενά του: πιατέλες και μαρμάρινα τραπέζια με ρόδια, ελιές, στάχυα και σταφύλια, μαρμάρινα σφηνάκια για τη ρακή, άλλοτε στο φυσικό τους χρώμα και πολλές φορές χρωματισμένα που σε ταξιδεύουν στα γλυπτά της Αρχαίας Ελλάδος.
Στη δουλειά του συνυπάρχει η αρχαϊκή με τη μοντέρνα γλυπτική, η πέτρα με το μάρμαρο, η ένταση με την αρμονία, το φως με τη σκιά… Σχέδια που συνθέτουν κάτι το διαφορετικό στο ύφος των έργων του. Έχει πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις, με αρκετά δημοσιεύματα της δουλειάς του τόσο στον τύπο όσο και στην τηλεόραση. Τα έργα ταξιδεύουν και κοσμούν πολλούς ιδιωτικούς χώρους και συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.