Η τηνιακή μαρμαρογλυπτική σε Ακαδημίες της Ιταλίας

22 Σεπτεμβρίου, 2018 | Νέα
Η τηνιακή μαρμαρογλυπτική σε Ακαδημίες της Ιταλίας

Πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά το “Σεμινάριο Γλυπτικής σε Μάρμαρο” στον Πύργο της Τήνου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης -με καθηγήτριες γλυπτικής τις Alessandra Porfidia και Patricia Bisogniμε τρία από τα εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής στον Πύργο της Τήνου –του Πέτρου Μαρμαρινού, του Μάκη Τριγώνη και του Γιάννη Χονδρογιάννη– .

Τα σεμινάρια αυτά έλαβαν χώρα από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Οι 16 συνολικά συμμετέχοντες εξέθεσαν τα έργα τους που πραγματοποίησαν εντός του σεμιναρίου σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους αλλά και τηνιακών μαρμαρογλυπτών.

Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις και σεμινάρια είναι πολύ σημαντική καθώς είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι η τέχνη της μαρμαρογλυπτικής και ιδιαίτερα στο νησί μας έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αναγνωρίζεται και να ακούγεται όλο και περισσότερο στον τομέα του πολιτισμού σε διεθνή επίπεδα. Είμαστε πάντα πρόθυμοι και ανοιχτοί σε τέτοιες προτάσεις που αποτελούν ανταλλαγή πολιτιστικών και πολιτισμικών ιδεών. Με τέτοιες δράσεις όλοι διευρύνουμε τις γνώσεις και τους ορίζοντές μας και όσο μπορούμε πάντα θα προσπαθούμε να συμμετέχουμε ενεργά.

Ευχαριστούμε πολύ τους φοιτητές και τις καθηγήτριες Allesandra Porfidia και Patricia Bisogni για την υπέροχη αυτή συνεργασία. Αναμένουμε μία εκ νέου συνάντηση την επόμενη χρονιά και ευελπιστούμε να καταφέρουν να μας φιλοξενήσουν και εκείνοι κάποια στιγμή στο δικό τους χώρο.

*Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό

PHOTO GALLERY

SOCIAL SHARE